Skip to main content

Ha a biztonságos szexről van szó, óvszer nélkül nem megy.

Eva és Jan Vinzenz Krause ügyvezető igazgatóink az óvszerekben rejlő lehetőségekről az erotikus kiskereskedelemben.

Az erotikus kiskereskedelmi üzletek természetesen elképzelhetetlenek óvszer nélkül, de nyilvánvaló, hogy már nem állnak annyira a figyelem középpontjában, mint egykoron. Pedig ezekben a termékekben nagy lehetőségek rejlenek, amint azt Eva és Jan Vinzenz Krause, a Vinergy GmbH ügyvezető igazgatói ebben az interjúban kifejtik. Tippeket és tanácsokat adnak arra vonatkozóan, hogyan lehet ezt a potenciált kihasználni és a kiskereskedő saját előnyére fordítani.

Krause úr, óvszer számos gyártótól kapható, de ön az egyénre szabott óvszerek igazi úttörője. Nyilvánvaló, hogy az óvszer minden erotikus üzletben ott van, mégis az a benyomásunk, hogy más termékek - különösen a szerelmi játékok - háttérbe szorították őket. Helyes ez a megállapítás vagy túlzás? És milyen szerepet játszhatnak ebben az Ön egyedi óvszerei?

Jan Vinzenz Krause: Talán az emberek nem elsősorban az óvszerekre gondolnak az erotikus üzletek kapcsán. Meggyőződésem azonban, hogy minden jól felszerelt erotikus üzletnek változatos óvszer-választékkal kellene rendelkeznie vonzó kínálatában. Az 1970-es évektől az 1990-es évekig a pornófilmek voltak az erotikus boltok fő értékesítési tényezői. Az internet ezt jelentősen megváltoztatta. Az emberek egyre gyakrabban néznek pornót az interneten. Ugyanakkor a szerelmi játékok választéka drámaian megnőtt, elfogadhatóvá váltak. Véleményem szerint a játékok nagyobb teret hoztak létre az erotikának. És itt természetesen az óvszer nagyon fontos elem.

Mit válaszol azoknak, akik azt mondják, hogy az óvszert ma már mindenhol kínálják, árulják és megvásárolják - az e-kereskedelemben, a drogériákban stb. - és ezért nem lenne értelme túl nagy figyelmet fordítani ezekre a termékekre az erotikus kiskereskedelemben?

Jan Vinzenz Krause: A legtöbb erotikus terméket - játékok, síkosítók, fehérneműk - ma már az e-kereskedelemben és más értékesítési csatornákon kínálják. De sok drogériában az óvszer mellett síkosítókat és játékokat is találhat. Ezek nagyon jó és fontos ajánlatok. Meggyőződésem azonban, hogy egy erotikus üzlet teljesen más hangulatot kínál, és sokkal több tanácsadói tudással rendelkezik a termékekről. Az erotikus üzletekben, például az ORION szaküzletekben tett számos látogatásom során mindig lenyűgözött az eladók tudása. A jó tanácsok előnyösek az ügyfelek számára, mert végső soron segíthetnek abban, hogy jobb legyen a szex.

Hogyan tudja az erotikus kiskereskedelem jobban kihasználni az óvszerekben rejlő lehetőségeket? Hogyan lehet újra életet lehelni az "óvszer az erotikus piacon" témába?

Jan Vinzenz Krause: Az óvszerben rejlő lehetőségek jobb kihasználása érdekében a jó tanácsadás, a megfelelő termék és az óvszerrel kapcsolatos további értékesítés kombinációját látom szükségesnek. Ehhez azonban az óvszernek még inkább ki kell lépnie a tabu zónából. Az erotikus piac a maga offenzívájával lendületet adhatna az egész témának.

Hogyan tudja az erotikus kiskereskedelem erőteljesebben kommunikálni az óvszerrel járó üzeneteket - a "biztonságosabb szex" mondást?

Eva Krause: Az olyan kormányzati szervezetek, mint a BZgA (Szövetségi Egészségnevelési Központ) évek óta intenzíven népszerűsítik a biztonságos szexet és az óvszerhasználatot. Véleményem szerint Németország ebben a tekintetben nagyon példaértékű. Az erotikus kiskereskedelem építhet erre, és tanácsadói funkcióján keresztül segíthet az embereknek megtalálni a megfelelő óvszert. Mert egy olyan óvszer, amely olyan jól illeszkedik, mint egy második bőr, jobb és biztonságosabb érzés. És csak ha a pár jól érzi magát szex közben, akkor nyúlnak magától értetődően az óvszerért.

Ön számos eszközt kínál, amelyekkel a kiskereskedők felhívhatják a figyelmet a MISTER SIZE márka óvszereire. Mik ezek pontosan?

Jan Vinzenz Krause: Mi vagyunk az egyetlen óvszergyártó, amely minden célra nagyon átfogó megoldásokat és megfelelő eszközöket kínál. Még a csomagolásunk kialakítása is útmutató a megfelelő óvszermérethez. A különböző szélességű kék csíkok már a polcon elárulják a kívánt méretet. Ez mérés nélkül is működik. A helyhez kötött szaküzlet számára a méretmutatót egy kivehető mérőszalaggal együtt használják egy bemutatóállványon. Németországban már több mint 150 ORION üzletet szereltünk fel ezzel a rendszerrel. A Condom Sizer nagyszerű eszköz arra, hogy játékos és szórakoztató módon vezesse be az embereket az óvszer méretének témájába. A Sizer-t olyan eseményeken használjuk, mint például partik és vásárok. Hét nyelven tesszük elérhetővé értékesítési partnereink számára. Legújabb fejlesztésünk a tesztkészlet: három különböző méretű óvszer és egy mérőszalag egy csomagban. Ezzel az ajánlattal forgalmazó partnereink már a kezdetektől fogva pénzt kereshetnek.

Mesélne arról, hogy milyen tapasztalatai vannak arról, hogy a kiskereskedők hogyan használják ezeket az eszközöket, és milyen sikereket érnek el velük?

Jan Vinzenz Krause: A méretkalauzt nagyon jól fogadják az ügyfelek. A kijelzőn található méretmutatót pedig már számos szaküzletben használják. Egyre több üzletben fogják használni. Jelenleg több mint 10 nyelven kínáljuk. Sok jó visszajelzést kapunk, mert ez egy egyszerű eszköz, amelyet ingyenesen bocsátunk a kiskereskedők rendelkezésére.

Milyen mértékben hangolja össze eszközeinek tervezését a kiskereskedelem igényeivel?

Eva Krause: A méretkalauz kijelzőjének fejlesztése során intenzív eszmecserét folytattam az ORION szaküzletekkel. Az első prototípusunk kezdetben túl nagy volt. Ráadásul csak egy nyelven, nevezetesen németül. Az ORION üzletek visszajelzései alapján továbbfejlesztettük a kijelzőt, és beépítettük a kívánságaikat a jelenlegi termékünkbe. A kiskereskedőkön kívül természetesen visszajelzést kapunk a vásárlóktól és a szexuális tanácsadóktól is.

Különösen az óvszerrel kapcsolatban a szaktudás és az itt már tárgyalt tanácsadás kérdése is felmerül. Hogyan néz ki az Ön támogatása e tekintetben? Kínálnak termék- és értékesítési képzést?

Jan Vinzenz Krause: Ön egy nagyon fontos és gyakran alábecsült témáról beszél. Ha biztonságos szexről van szó, óvszer nélkül nem megy. És minél többet és minél jobban tudnak róla a kereskedők és a felhasználók, annál nagyobb a siker. Én is mindig kapok ötleteket, amelyeket továbbadhatok a képzéseken. Amikor például Németországban vagyok úton, szeretek spontán beugrani erotikus boltokba, ami érdekes beszélgetésekhez és párbeszédekhez vezet. Emellett a Corona óta nagymértékben támaszkodunk az online képzésre, amelyet a Loom On Demand-on keresztül kínálunk. A bolti eladók megnézhetik videóinkat, amelyeket úgy terveztünk, hogy kevesebb mint 5 percig tartsanak. A Zoomon keresztül pedig 45-60 perces élő tréningeket is tartok, ahol aztán többet tudok válaszolni a kérdésekre. A tréningek végén az egyik csúcspont az élő óvszergyártás, amikor a résztvevők előtt folyékony latexből óvszert készítek. Ezután már nem maradhat több megválaszolatlan kérdés.

Az interjú először az eLine Magazine 07/2022-es számában jelent meg: www.eline-magazine.de.

Mister Size
További cikkek

Az óvszer megfelelő felhelyezése - hogyan kell csinálni anélkül, hogy idegesítő lenne

Olvassa el most

Barátság+, vegyes, nyitott kapcsolat és poligámia - mi a helyzet a modern párkapcsolati modellekkel?

Olvassa el most

Nem számít, milyen nagy vagy kicsi - szeretem a péniszemet

Olvassa el most