Skip to main content

GYIK az óvszerekről és az óvszer méreteiről

Gyakran ismételt kérdések

Válaszokat kaphat az óvszerrel kapcsolatos összes kérdésére, az óvszer méretére és a MISTER SIZE mint a megfelelő óvszerre.

A "Kiválóság az óvszerekben" vízióval a Vinergy kreatív csapata folyamatosan azon dolgozik, hogy az óvszereket még jobbá - még érzékibbé - tegye. Állításunk: a szex óvszerrel ugyanolyan jó legyen, mint anélkül! Minden nap elkötelezzük magunkat e mellett. A megfelelő méretű óvszerekkel kapcsolatos közel 20 évnyi szenvedély és tapasztalat után ezért elindítottuk a Mister Size-t. A MISTER SIZE az az óvszer, amely úgy néz ki, mint egy óvszer, úgy véd, mint egy óvszer - de használat közben egyáltalán nem olyan érzés, mint egy hagyományos óvszer. Miért? Mert a férfiak és a nők szinte semmit sem éreznek. De nem csak az elhanyagolható vastagság az, ami érezhetően fokozza a gyönyört: a MISTER SIZE hét különböző méretben kapható - elvégre minden férfi legjobb darabja nagyon egyéni.

Szeretne többet megtudni a Mister Size előnyeiről? Itt mindent megtalálsz

Itt könnyen és kényelmesen megmérheti az óvszer méretét 3 különböző módszerrel.

A fogamzásgátló módszerek biztonságosságát a Pearl-index alapján számítják ki, de egyetlen fogamzásgátló sem 100%-ban biztonságos. Az óvszer Pearl-indexe 2-12, ami azt jelenti, hogy 100 nőből, aki egy éven keresztül óvszert használ, 2-12 esik teherbe. A legtöbb esetben ez a magas szám az alkalmazási hibáknak köszönhető. A helyes használatról bővebben a 18. GYIK-ben olvashat. Az olyan nemi úton terjedő betegségek, mint a HIV, a szifilisz, a gonorrhoea, a hepatitis B és a hepatitis C elleni védelmet illetően azonban az óvszer nagyon magas szintű védelmet nyújt.

Az óvszerek gumiszerű, vékony hüvelyek, amelyeket szex közben használnak a nem kívánt terhesség és a nemi úton terjedő fertőzések elleni védelem érdekében. Ezeket a szexuális együttlét előtt kell a merev péniszre húzni, és a sterilizáción kívül a férfiak számára a kevés fogamzásgátló eszközök egyike.

Az óvszereknek valójában nincsenek mellékhatásai. Ha azonban latexallergiája van, allergiás reakciót válthat ki. Az emberek körülbelül 2%-a szenved latexallergiában, ezért latexmentes óvszert kell használniuk.

Más mellékhatások, mint például a fojtogatás, a csúszás vagy az érzés elvesztése csökkenthetők vagy teljesen elkerülhetők, ha megfelelő méretű óvszert használ.

A párok csaknem fele (48%) használja a tablettát, a másik fele (47%) óvszert. Az összes többi fogamzásgátló csak kis hányadot tesz ki. Természetesen egyes párok egyszerre több fogamzásgátlót is használnak, például óvszert és tablettát.

A legtöbb férfi óvszert használ fogamzásgátlásra. Ahhoz, hogy az óvszer valóban megvédje Önt, fontos, hogy tudja, hogyan kell megfelelően használni az óvszert, és hogy a megfelelő óvszerméretet használja. Az óvszer a terhesség elleni védelem mellett a nemi úton terjedő fertőzések ellen is védelmet nyújt más fogamzásgátlókkal szemben.

Az óvszerek az orvostechnikai eszközökről szóló törvény hatálya alá tartoznak, ezért tanúsítvánnyal kell rendelkezniük. Ez a csomagoláson található CE-jelölésről ismerhető fel. Ahhoz, hogy az óvszer valóban biztonságos legyen, tökéletesen illeszkednie kell. A túl kicsi óvszer könnyebben elszakadhat, a túl nagy óvszer pedig nagyobb valószínűséggel csúszik le.

Igen, minden férfi használhat óvszert. Nem számít, milyen péniszméret és -forma van, a Mister Size például 7 különböző méretben, a 47 mm-es névleges szélességtől a 69 mm-es kerületig létezik megfelelő óvszer. Ezenkívül minden óvszer nyújtható. Az erekciós problémák gyakran a nem megfelelő óvszer miatt alakulnak ki. A latexallergiások számára léteznek latexmentes óvszerek, de sajnos még nem ilyen sokféle méretben.

Igen, de 18 liter levegőt kell tudni pumpálni az óvszerekbe anélkül, hogy azok szétpukkadnának. Ezt az EN ISO 4074 európai szabvány mondja ki, de nagyon fontos, hogy tudja, hogyan kell felhelyezni és használni a szexuális együttlét során.

Igen, mert az orális szex során az ondó a szájon keresztül bejuthat a szervezetbe, és HIV-fertőzést válthat ki. A különösen vékony óvszerek, mint például a Mister Size, orális szexhez is alkalmasak.

Ha az óvszer felhelyezésekor gyengül az erekció, az általában azért van, mert a férfi fél, hogy valamit rosszul csinál, amikor felhelyezi, vagy mert nem olyan biztos, mint szeretne lenni az óvszer kinyitásakor. Ez különösen a fiatal, tapasztalatlan férfiakat érinti. Segít, ha először maga használ óvszert, és gyakorol vele, akár maszturbálás közben is. Ezután, amikor már ismeri őket, használhatja az óvszert maga is a közösülés során, vagy a partnere is felhelyezheti magára.

Megtörtént: Az óvszer elszakadt. A nem kívánt terhesség elkerülése érdekében lehetőség van a "másnap reggeli tabletta" használatára. A reggeli tablettát legfeljebb 48-72 órával az óvszerbaleset után kell bevenni. A szedést azonban mindenképpen meg kell beszélni nőgyógyásszal vagy gyógyszerésszel, mivel fontos, hogy orvosilag tájékozottak legyünk a hatékonyságról és a mellékhatásokról.

Ha az óvszerek mindig is túl nagyok voltak Önnek, akkor próbálja ki a Mister Size 47 vagy 49 méreteket. Ezek az óvszerek névleges szélessége 47 vagy 49 mm, tehát kisebbek, mint a drogériákban kapható 52-54 mm-esek.

Alapvetően minden vízalapú síkosító alkalmas a Mister Size óvszerekkel való használatra. Ezenkívül mindig ellenőrizze a csomagoláson, hogy a gyártó ajánlja-e az óvszerrel való használatát. Olaj alapú síkosítók, például szilikonolaj, nem használhatók a Mister Size óvszerekkel, mivel ezek megtámadják a latexet.

Minden óvszerre, legyen az vékony vagy vastag falú, ugyanaz az EN ISO 4074 európai szabvány vonatkozik, amely például előírja, hogy 18 liter levegőt kell tudni pumpálni egy óvszerbe anélkül, hogy az szétrepedne. Ez azt jelenti, hogy a vékony és a vastag óvszerek ugyanazoknak a biztonsági előírásoknak felelnek meg.

  1. Az óvszereket mindig hűvös, száraz helyen kell tárolni. A közvetlen hőhatás az óvszereket törékennyé teszi. Az is fontos, hogy a zárófólia sértetlen legyen, és hogy a minőségmegőrzési idő ne lépje túl a szavatossági időt.
  2. A tömítőfólia felszakításakor ne használjon éles szélű tárgyakat, például fogakat vagy körmöket, hogy az óvszer ne sérüljön meg.
  3. Ellenőrizze, hogy az óvszer milyen irányban tekerhető le. Ha nem tekeredik ki, akkor rosszul helyezték fel a péniszre. Előfordulhat azonban, hogy az ondó már elérte az óvszert. Ezért ne egyszerűen fordítsd meg, hanem használj új óvszert!
  4. Fogja meg a tartályt a hüvelyk- és mutatóujjával úgy, hogy ne legyen légpárna. Húzza vissza egy kicsit a fitymát, és tekerje az óvszert teljesen a merev péniszre a tartályból.
  5. És egy kis tipp: mindig legyen a közelben használatra kész óvszer, hogy azonnal elkezdhessétek anélkül, hogy keresgélnetek kellene :-)

Igen! A Mister Size óvszerek vegánok. A Mister Size óvszerek nem tartalmaznak állati összetevőket vagy állati melléktermékeket, a gyártási és előállítási folyamat során nem használtak állati összetevőket vagy melléktermékeket, és nem tesztelték őket állatokon.

Az óvszereket általában csak 30 °C-ig terjedő hőmérsékleten szabad hosszabb ideig tárolni. Az óvszereket sem szabad tartósan közvetlen napfényben tárolni. A rövid távú, 3-4 napos, akár 40 °C-os extrém melegben történő tárolás, például postai szállítás, autóban vagy csomagolóállomáson történő szállítás során azonban gond nélkül lehetséges. Így akár nyáron is nyugodtan megrendelheti óvszereit online, vagy magával viheti őket utazásai során.

Tudjon meg még többet az óvszerekről

7 verschiedene Kondomgrößen von Mister Size an Wäscheleine
Szexuális ismeretek az óvszerről

A megfelelő óvszer méretének meghatározása 4 egyszerű lépésben

A megfelelő óvszerméret használata fontos a megfelelő védelemhez. Itt megtudhatja, hogyan határozza meg a megfelelő méretet 4 egyszerű lépésben.

Kondom Anwendung
Tippjeink az óvszerekkel kapcsolatban

Óvszer használata

Mit kell szem előtt tartani az óvszer használatakor? Íme a legfontosabb tippek az óvszer használata előtt.

Mister Size Kondome in verschiedenen Größen
Szexuális ismeretek az óvszerről

Óvszerek és óvszerméretek: Minden kérdésére választ kap

Minden, amit az óvszerekkel és az óvszerméretekkel kapcsolatban kérdezhetsz, ebben a bejegyzésben megtalálod a választ. Kattintson most, ha többet szeretne olvasni.