Skip to main content

A kenőanyag alternatívái - Mi a legjobb helyettesítő?

Egy evőkanálnyi olívaolaj nagyobb kárt okozhat egy óvszerben, mint 18 liter levegő, amit belepumpálnak. Tudja meg, miért van ez így, és mely népszerű síkosító alternatívákat jobb a konyhában hagyni.

Síkosító - Mi van, ha éppen nincs a megfelelő pillanatban?

Legyen szó szilikonalapú, vízalapú, melegítő, bizsergető vagy organikus gélről - ma már a síkosító gélek széles választéka létezik. Akár orvosi okokból, akár egy extra adag élvezetért, minden igényre van megfelelő.

De mi történik akkor, ha túl későn veszi észre, hogy a jól bevált tubus már kiürült? Közelebbről megnéztük a népszerű házi szereket és alternatívákat, hogy megtaláljuk a legjobb pótlást.

Attól függ, hogy milyen típusú szexben van részed

Orális, hüvelyi, anális, óvszerrel vagy anélkül: ezek a tényezők befolyásolják, hogy egy adott szer használható-e helyettesítésként.

Az olyan élelmiszerek, mint a méz, népszerű síkosító alternatíva az orális kielégüléshez. Egyszerűen kenje a kívánt testrészekre, és az édes íz szó szerint kényeztetésre invitál. A csókok és simogatások egészen új szerelmi kalanddá válnak az aranyszínű finomsággal.

A méz általában férfiak és nők külső intim területére is gond nélkül alkalmazható. Egy egyiptomi tanulmány még azt is megállapította, hogy a joghurt és a méz keveréke hatékony lehet a hüvelygomba ellen.

Természetesen az intolerancia nem zárható ki. Ha biztosra akarsz menni, jobb, ha aromás síkosítót használsz, mert ezt kifejezetten az intim területre fejlesztették ki.

Ha átható hüvelyi közösülés is előfordul, általában jobb, ha az ételt a konyhában hagyja. A nyálkahártya ugyanis gyakran nagyon érzékenyen reagál az idegen anyagokra.

Az érzékeny hüvelyflóra

Ennek egyik oka, hogy a hüvely nyálkahártyája erősen és kiszámíthatatlanul reagál a pH-változásokra. A pH-érték egy olyan mértékegység, amely egy oldat relatív savasságát vagy lúgosságát írja le.

A hüvely érzékeny környezet, amely a mikroorganizmusok és folyadékok természetes egyensúlyától függ. Az egészséges hüvelyi környezet pH-értéke általában 3,8 és 4,5 között van, ami enyhén savas.

Ha olyan házi szereket alkalmaz, mint a hidratáló krém vagy különböző olajok, amelyek nem alkalmazkodtak a női hüvelyflórához, megváltoztathatják a pH-t, és gombásodáshoz, irritációhoz és fertőzéshez vezethetnek. Az olyan összetevők, mint a parfümök szintén irritálhatják az intim területet, és súlyos égési sérüléseket okozhatnak. Ez különösen igaz azokra a masszázsolajokra, amelyek nincsenek kifejezetten 2 az 1-ben termékként feltüntetve.

Kókuszolaj mint síkosító alternatíva

A tiszta kókuszolaj kivételt képez: nemcsak jól tolerálható, hanem intim ápolásra is használható. A mézhez hasonlóan a kókuszolaj is természetes gyógyírként hat a hüvelygomba ellen.

A kókuszolaj az anális terület ápolására is használható. Így praktikus síkosítópótló a hüvelyi vagy anális közösüléshez. Azonban figyelembe kell vennie, hogy a síkosító hatása gyorsabban elhasználódik, mint egy valódi (anális) síkosítóé. Ezenkívül a kókuszolajat soha nem szabad latex óvszerrel használni, mivel az óvszer a zsírok és olajok hatására porózussá válik.

Ugyanez vonatkozik a fejőzsírra is: egyes nőgyógyászok a mai napig azt javasolják, hogy az intim területen ápolásként takarékosan használjunk fejőzsírt. Ez tehát a síkosító helyettesítésére is használható. A fejőzsírnak azonban nagyon magas a zsírtartalma is, ami a latex óvszerekre nézve nagyon káros lehet.

Vannak más síkosító alternatívák anális közösüléshez?

Az anális közösüléshez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű síkosító, mivel a végbélnyálkahártya közel sem tud annyi nedvességet termelni, mint a hüvelyben. A száraz anális közösülés komoly fájdalmat és irritációt okozhat minden érintett számára. Ellentétben egyes felnőttfilmekkel, itt egy kis köpéssel nem jutsz messzire, mert az gyorsan kiszárad, és alig nyújt síkosítást.

Az olyan zsíros anyagok, mint a salátaolaj és a vazelin itt is többet ártanak, mint használnak. Az anális nyálkahártya ugyanolyan érzékeny, mint a hüvelyi nyálkahártya, és hajlamos könnyen elfertőződni.

Számos olyan síkosító létezik, amelyet kifejezetten az anális közösüléshez fejlesztettek ki. Ezek általában hosszabb és intenzívebb siklással rendelkeznek, mint a normál síkosítók. Ezért tanácsos elhalasztani az anális kalandot, és előbb beszerezni egy megfelelő síkosítót.

Óvszerek - Miért nem használhatok olyan házi szereket, mint a kókuszolaj, a tejzsír vagy a testápoló?

Az ISO 4074 szabvány szerint egy óvszerben 18 liter levegőnek kell elférnie anélkül, hogy kiszakadna. Egy kis krém vagy olaj nem árthat, ugye?

Sajnos tévedés! Az olyan zsíros vagy olajos anyagok, mint a kókuszolaj, az olívaolaj, a vazelin és a hidratáló krémek valójában nagy kárt okoznak. Ahhoz, hogy megértsük, miért olyan veszélyesek ezek az anyagok az óvszerekre, először is meg kell értenünk, hogyan készül az óvszer.

A közönséges óvszerek, amelyek nem latexmentesek, természetes gumilatexből készülnek. Ezt előzetesen vulkanizálják. Ez azt jelenti, hogy a gumit nyomás és hő hatására egy kis kénnel keverik össze. Ezáltal kénhidak, azaz sok kis vegyület jön létre az anyagon belül. A kémiai reakció biztosítja, hogy az anyag puha és rugalmas legyen.

Az vulkanizálatlan gumi makacs állagú lenne, hidegben törne, melegben pedig olvadna. Ez teljesen elképzelhetetlenné teszi, mint autógumi, takarítókesztyű vagy óvszer alapanyagát.

Az ásványi olajok és zsírok azonban megtámadhatják ezeket a kémiai kénhidakat a gumiban, és károsíthatják az anyag szerkezetét. Ez annak is köszönhető, hogy a természetes gumi ásványi olajokban és zsírokban erősen megduzzad. Ha ezek a hidak elszakadnak, a gumi és így az óvszer porózussá válik, és apró sérülések és mikrorepedések keletkeznek.

Ezek a kénhidak egyébként idővel oxigénhidakká cserélődnek, ami szintén károsítja a gumit. Ezért az óvszerek nem tartanak örökké, hanem általában csak kb. 5 évig. Az UV-fény, a nedvesség, a levegő és más környezeti tényezők azonban felgyorsíthatják a folyamatot, ezért is fontos az óvszerek helyes tárolása.

Ezért javasoljuk, hogy az óvszerhez csak vízalapú síkosítót használjon, és ne használjon házi szereket vagy alternatív termékeket.

Mire kell figyelni a síkosító géllel kapcsolatban általában?

A síkosító gélek tulajdonképpen nagyon igénytelenek, de van 3 pont, amit figyelembe kell vennie:

  1. A síkosító a kívánt célra használható, azaz szükség esetén játék- vagy óvszer-biztos.
  2. Az óvszerhez hasonlóan a síkosítókat is hűvös, száraz és sötét helyen kell tárolni. Egy szekrény vagy éjjeliszekrény fiókja jó hely a tárolásukra.
  3. A minőségmegőrzési idő még nem járt le. Nem minden síkosító gélnek van ilyen, de ha van, azt nem szabad túllépni.

Nincs vízalapú síkosítóm - Használhatok óvszert szilikonalapú síkosítóval?

Sajnos itt hasonlóan kémiai a helyzet, mert az óvszereket általában már előre bevonják szilikonalapú síkosítóval. A MISTER SIZE óvszereinket például kiváló minőségű, tiszta szilikonolajjal (dimetikon) vonják be.

A probléma: különböző típusú szilikonolajok léteznek. Ha szilikonalapú síkosítót használ, előfordulhat, hogy a síkosítóban lévő szilikonolaj különbözik az óvszer bevonatában lévőtől.

Ha két különböző szilikonolajat kombinál, kémiai reakció lép fel, amely porózussá teheti az óvszert. A szilikonalapú síkosítók ezért csak akkor használhatók óvszerrel, ha a csomagoláson egyértelműen fel van tüntetve a latex óvszerrel való kompatibilitásuk.

Mi a helyzet a szexuális játékokhoz használt szilikonalapú síkosítókkal?

A szilikonalapú síkosító nagyszerű kiegészítő termék az üveg- vagy műanyag játékokhoz. Szilikon játékokhoz azonban erősen nem ajánlott, mert a játék szilárd szilikonja és még a tiszta szilikonolaj is két különböző anyag. Amikor a szilárd szilikon érintkezik a szilikonolajjal, kémiai reakció is bekövetkezik, amely megtámadhatja és károsíthatja a szilárd szilikont.

Ennek oka, hogy a szilikonolaj egyfajta oldószer a szilárd szilikon számára, és törékennyé teszi azt. Ezért a biztonságos oldalon van, ha csak vízalapú síkosítókat használ a játékokhoz.

Következtetés: Jobb, ha a megfelelő síkosítót választja, ahelyett, hogy utólag megbánná.

Kísérletek az ágyban: Mindig szívesen kísérletezel a pozíciókkal és a szexuális praktikákkal, de óvatosnak kell lenned, ha házi szereket használsz síkosítóként. A krémek, étolajok és testápolók bársonyosan puhává tehetik a bőrét, de irritálhatják az intim területen lévő nyálkahártyákat, és elősegíthetik a fertőzéseket.

Ha tehát egy terméket nem kifejezetten a nemi szervek számára fejlesztettek ki, jobb, ha távol tartod ettől az érzékeny területtől. Az óvszer használata nagyon veszélyes lehet: az olajok és zsírok hatására a természetes gumilatex megduzzad, ami gyorsan csökkenti a biztonságát.

A síkosítók ma már (szinte) mindenhol kaphatók: szupermarketekben, gyógyszertárakban, drogériákban, benzinkutakon és online boltokban. Bár bosszantó, ha egy hiányzó vagy üres tubus miatt el kell halasztani a forró szerelmi aktust, még bosszantóbb gombás fertőzéssel az orvosi rendelőben ülni.

A MISTER SIZE szerves síkosító gél, mint mindenes tehetség

Különösen azok számára, akik azt szeretnék, hogy biztonságos és egyszerű legyen, egy olyan kiváló minőségű, vízalapú síkosító, mint a MISTER SIZE Organic Lubricant a megfelelő választás.

Gond nélkül használható játékokkal és óvszerekkel, és hosszan tartó síkosításának köszönhetően anális közösüléshez is alkalmas. Sok helyettesítő termékkel ellentétben nem kell figyelembe venni irritáló összetevőket, kémiai reakciókat vagy az anyagok megfelelőségét - csak kend fel, és kezdődhet a nedves élvezet!

Mister Size Bio Gleitgel

MISTER SIZE szerves síkosító gél

Fedezd fel most - A Mister Size vízalapú szerves síkosító gélje tökéletesen illeszkedik az óvszerhez, ahogyan az óvszer is illik hozzád.

Mister Size
További cikkek

A jó szexnek nem kell tökéletesnek lennie

Olvassa el most

A tabletta - tényleg egyenlő jogok a szex közben?

Olvassa el most

Óvszer és síkosító: így megy a szex óraműpontossággal

Olvassa el most