Skip to main content

Az óvszerek megfelelő tárolása - Amit az óvszerek tárolásakor szem előtt kell tartania

Az óvszerek helyes tárolása közvetlen hatással van az óvszer eltarthatóságára és biztonságára, ezért ismernie kell a tárolás legfontosabb szabályait. Ha azon gondolkodsz, mit lehet elrontani az óvszer tárolásakor, a válasz: elég sok mindent!

Alapvetően nagyon egyszerű, csak sötét és hűvös helyen kell tárolni az óvszereket. Ez azonban máris megadja az első támpontokat arra vonatkozóan, hogy mi romolhat el az óvszerek helyes tárolásakor. Egyrészt gondoskodni kell a megfelelő hőmérsékletről a tárolás során, másrészt pedig arról, hogy ne legyenek közvetlen napfényben. A rendkívül magas hőmérséklet, de a nagy nyomás vagy az állandó súrlódás is károsíthatja az óvszert, és porózussá teheti, vagy lyukat hagyhat rajta.

Mit kell tehát elkerülni az óvszerek tárolásakor?

A fent leírtak szerint a magas hőmérséklet, a súrlódás, a közvetlen napfény vagy a nagy nyomás károsítja az óvszert, és csökkenti az eltarthatósági idejét. Éles vagy hegyes tárgyakat sem szabad együtt tárolni az óvszerrel. A következő tipikus tárolási hibákat el kell kerülnie:

  • Ne tárolja az óvszert a pénztárcájában - nyomásnak és gyakran fokozott súrlódásnak van kitéve.
  • Ne tárolja az óvszert a táskájában vagy a hátizsákjában - itt is gyakran fennáll a fokozott súrlódás vagy az éles tárgyak veszélye, amelyek lyukat okozhatnak.
  • Ne tárolja az óvszert az autóban vagy a kesztyűtartóban - ez különösen nyár közepén jelent problémát, mert ha az autó egyszer a napon van, gyakran túl meleg van az óvszereknek.
  • Ne tárolja az óvszereket közvetlen napfényben - még itt, pl. az ablakpárkányon is nagyon meleg lehet, különösen nyáron.
  • Legyen óvatos nyár közepén, amikor a hőmérséklet 30°C felett van - Ha olyan tető alatti lakása van, ahol nyáron hosszabb ideig 30°C-nál melegebb van, akkor az óvszereket tegye a hűtőszekrénybe.

Az óvszer biztonságos otthoni tárolása

Otthon az óvszerek tárolására a legjobb hely általában az ágy melletti éjjeliszekrény. Itt az óvszereket általában hűvös, sötét helyen tárolják, és mindig kéznél vannak, amikor szükség van rájuk. Az óvszereket a legjobb helyen az éjjeliszekrény fiókjában tárolni, mert modelltől függően közvetlenül az éjjeli lámpa alatt elég meleg lehet, és sötét helyen sem lehet tárolni őket.

Kivételt képez a már említett nyárközép, amikor a hőmérséklet hosszabb ideig 30 °C felett marad, a hűtőszekrényben jobb helyen tárolja őket.

Hogyan lehet óvszerrel védekezni utazás közben?

Ha az óvszert magával szeretné vinni az útra vagy az utazásra, nem jó ötlet az a megoldás, hogy egyszerűen a pénztárcájába teszi, vagy a fent említett módon lazán a hátizsákjába vagy a táskájába dobja. Az éles dolgok, mint például a tollak vagy akár a kulcsok, és más tárgyak közötti súrlódás károsíthatja az óvszereket, és akkor egyszerűen nincs kéznél biztonságos óvszer, amikor fontos.

Mit tehetsz tehát, hogy ezt megelőzd? - Csak szerezzen be egy kis, stabil fém- vagy műanyag dobozt, amelybe be tudja csomagolni az útra szánt készletét, és az óvszereit tökéletesen védve fogja tartani még akkor is, amikor úton van. Most már csak arra kell ügyelnie, hogy ne tárolja őket tartósan túl melegen a nyár derekán.

Mister Size
További cikkek

Csinálj belőle többet - szexuális fantáziákkal a személyes fejedben mozi

Olvassa el most

Egyik sem olyan, mint a másik - mit jelentenek a különböző péniszformák

Olvassa el most

Kevesebbet szexelnek ma az emberek?

Olvassa el most