Skip to main content

Vannak olyan hőmérsékletek, amelyek veszélyesek az óvszerekre?

Hogyan tűri az óvszer a meleget és a hideget? Mi történik, ha az óvszert nyáron túl melegen, télen pedig túl hidegen tárolták? Ebben a cikkben minden részletet megtudhat az óvszerek megfelelő hőmérsékletéről.

Óvszerek nyáron

Az óvszereket elvileg csak legfeljebb 30°C-os hőmérsékleten szabad hosszabb ideig tárolni. Természetesen ez a nyár derekán néha kihívást jelenthet. Az óvszereket sem szabad hosszú ideig közvetlen napfényben tárolni. A rövid távú, 3-4 napos, akár 40 °C-os extrém melegben történő tárolás, például postai szállítás, autóban vagy csomagolóállomáson történő szállítás során azonban gond nélkül lehetséges. Így akár nyáron is nyugodtan megrendelheti óvszereit online, vagy magával viheti őket utazásai során. Ha tartós hőhullám van, és a lakás például a tető alatt van, és inkább inkubátorházzá válik, akkor az óvszereket a hűtőszekrényben is tárolhatja, mivel ez nem tesz kárt bennük.

Ha az óvszereket túl sokáig tárolják a tűző napon vagy a hőségben, a latex idővel egyre törékenyebbé válik, és gyorsabban elszakadhat. Ha az óvszereket nyáron hosszú időre az autó kesztyűtartójában hagyta, jobb, ha nem használja őket újra. A pénztárca vagy a kézitáska sem jó hely az óvszer tárolására, mivel nyáron gyakran nagyon felmelegszik.

Egyébként: a fogamzásgátló tablettával nyáron a hőmérséklet is gondot okoz. 30 Celsius-fok fölött sem szabad tárolni, különben a tabletta fogamzásgátló hatása elveszhet.

Óvszerek télen

Az óvszerek elviselik a fagyot? Igen, megtehetik. Az alacsony hőmérséklet és még a fagy sem árt az óvszereknek. Az óvszerek eltarthatósági idejét sem negatívan, sem pozitívan nem befolyásolja. A csomagoláson feltüntetett lejárati idő akkor is érvényes marad, ha az óvszer például télen több napra megfagy, mert online rendelte.

Következtetés - hogyan kell az óvszert tárolni?

Az óvszereket hűvös, száraz, fénytől védett helyen tárolja; az óvszercsomagolás jó védelmet nyújt a fény ellen. Normál, 30 Celsius-fok alatti hőmérsékleten nincs miért aggódnia. Ha hőhullámot jelentenek be, és lakásában hosszabb ideig túl meleg van, használhatja a hűtőszekrényt. A szállítás során a rövid ideig tartó magasabb hőhatás azonban nem károsítja az óvszert.

A Mister Size óvszerekkel kapcsolatos további kérdéseket a GYIK-ben talál:

Mister Size
További cikkek

A jó szexnek nem kell tökéletesnek lennie

Olvassa el most

A tabletta - tényleg a helyes út az egyenlőség eléréséhez a szexben?

Olvassa el most

Óvszer és síkosító - így a szex úgy megy, mint a karikacsapás

Olvassa el most