Skip to main content

Az óvszerek névleges szélessége - mi is ez pontosan?

Az óvszerek számos különböző óvszerméretben kaphatók, amelyek a terméktől és a gyártótól függően nagymértékben eltérhetnek. Annak érdekében, hogy az óvszer megfelelően illeszkedjen Önre, azaz ne legyen túl nagy vagy túl kicsi a legjobb érzés és az optimális biztonság érdekében, az Európai Unióban minden óvszer csomagolásán fel kell tüntetni az adott óvszer névleges szélességét.

A névleges szélességgel kapcsolatban azonban gyakran sok kérdés merül fel, mivel nem mindig egyértelmű, hogy a névleges szélesség hogyan viszonyul az Ön péniszméretéhez, vagy hogyan kell kiszámítani a megfelelő óvszerméretet.

A következőkben megpróbálunk választ adni a névleges szélességgel kapcsolatos összes kérdésére, amelyet sok csomagoláson névleges szélességként vagy szabványos szélességként is feltüntetnek.

Mi a névleges szélesség?

Az óvszerek névleges szélessége vagy szabványos szélessége a DIN EN ISO 4074 nemzetközi óvszerszabvány szerinti előírás, ezért egyértelműen meghatározott. Az óvszerek csomagolásán milliméterben találja ezt az információt, pl. a Mister Size esetében 47 mm-től 69 mm-ig.

De mit is jelent ez pontosan, és hogyan mérik? Az óvszer átmérője, kerülete vagy sugara? Sajnos nincs feltüntetve, de ez az óvszer kerületének a fele a legkeskenyebb ponton.

Ha mérni szeretne, akkor egy óvszert teljesen laposra fektetve, majd például egy vonalzóval meghatározhatja a szélességet a legkeskenyebb ponton, és máris megvan a névleges szélesség, mert laposan fekve pontosan az óvszer kerületének a fele.

A legkeskenyebb pont természetesen csak a nem henger alakú, tehát mindenhol azonos szélességű óvszerek esetében lényeges. A hengeres óvszerek többsége mellett vannak olyan kontúros óvszerek is, amelyek például a makk alatt kissé keskenyebbek.

Hogyan mérjük a névleges szélességet?

Mint már említettük, a névleges szélesség a kerület fele a legkeskenyebb ponton. Ezt úgy lehet a legegyszerűbben megmérni, ha az óvszert laposan és lazán lefektetjük, majd egy vonalzóval megmérjük a szélességet.

Itt egy fotó, amely szemlélteti, hogyan lehet megmérni az óvszer névleges szélességét. Fektesse az óvszert a lehető leglaposabban egy vonalzóra, majd olvassa le a szélességet:

Ha a szélesség mérésekor kis eltérést tapasztal, az még mindig a szabványon belül van. Az ISO 4074 szabvány szerint a szélesség +/- 2 mm eltérést mutathat.

Miért a kerület felét méri?

Még ha elsőre zavarónak is hangozhat, hogy pontosan a kerület felét mérjük, ez a legegyszerűbb és legegyértelműbb módszer az óvszerek szélességének összehasonlíthatósága érdekében. Általában a kerek tárgyaknál vagy az átmérőt vagy a teljes kerületet szoktuk mérni, de ez gyakran nehéz és pontatlan eljárás az óvszerek rugalmas anyaga miatt. Ha például az átmérőt mérnénk, valószínűleg minden egyes mérésnél más eredményt kapnánk. Lásd képeinket:

Milyen szélesek a szabványos óvszerek?

A legtöbb szabványos óvszer szabványos szélessége 52-54 mm, bár az 54 mm gyakran elég nagynak számít. Az XL vagy XXL óvszer néven árult óvszerek általában 56 mm-es névleges szélességnél kezdődnek. A különösen kicsi óvszerek ennek megfelelően 52 mm-nél kisebbek. Sok óvszer márkánál gyakran találunk normál óvszert és XL óvszert, amely csak valamivel nagyobb. Mivel azonban mind a biztonság, mind a szexuális együttlét közbeni érzés szenved a rossz óvszerméret miatt, a Mister Size-nál 47 mm-től 69 mm-ig terjedő szélességű óvszereket talál.

Hol találom a névleges szélességet a csomagoláson?

Az óvszer csomagolásán általában a csomagolás hátoldalán található szövegben találja a névleges szélességet vagy a szabványos szélességet. Bizonyos esetekben azonban a csomagoláson egy szélességet jelző szimbólum is található.

Hogyan találom meg a megfelelő óvszerméretet?

Természetesen nehéz megmérni a péniszed fél kerületét, ahogyan az óvszer szélességét is, és az óvszer nem lehet túl bő. Mi a Mister Size-nál több egyszerű módszert dolgoztunk ki, hogy megtaláld a tökéletes óvszerméretet. Például használhatod az alkalmazásunkat az óvszer méretének meghatározásához (nem szükséges letölteni), vagy megnézheted a cikkünket arról, hogyan határozd meg a megfelelő óvszerméretet 4 egyszerű lépésben.

Következtetés

Első pillantásra az óvszerek névleges szélessége kissé zavarónak tűnhet, mivel ennek semmi közvetlen köze nincs a péniszed szélességéhez. Egyszerű mérési módszereinkkel azonban bármikor könnyedén megtalálhatod a számodra megfelelő óvszerméretet. Az óvszer mérete megegyezik a névleges szélességgel, így az 53-as méretű óvszer névleges szélessége 53 mm. Ha a csomagolás elején például csak XL szerepel, akkor egyszerűen nézze meg újra a csomagolást, és valahol a szélességet is meg fogja találni.

Mister Size
További cikkek

Első alkalommal szexelni: Tippek és információk, hogy szép legyen

Olvassa el most

Mi az a Pearl Index - és miért jó az óvszer!

Olvassa el most

Az óvszerek helyes tárolása

Olvassa el most