Skip to main content

Óvszerek és síkosító - Hogyan találjuk meg a legjobbat az Ön számára?

Az óvszer és a síkosító tökéletes kombináció, mert az óvszer jobb csúszása és kisebb ellenállása növeli a biztonságot.

De még óvszer nélkül is, a csúszós segédeszköz felpörgeti a szexuális életét. Különösen a hüvelyszárazság, az anális szex és a szexuális játékszerekkel, például vibrátorokkal vagy maszturbátorokkal együtt a síkosító igazi áldás, és segít gyorsan a 7. mennyországba siklani.

Tehát ne vesztegesse tovább az idejét, olvassa el a cikket, és megtudja, melyik kenőanyag a legjobb az Ön számára, és mit semmiképpen ne használjon kenőanyag alternatívaként. Itt azt is megtudhatja, hogyan kell megfelelően használni a kenőanyagot.

Miért a síkosító és az óvszer nagyszerű csapattársak

Valószínűleg már észrevette, hogy az óvszereket általában vékony síkosító réteggel vonják be.

Ennek jó oka van: az óvszerek tartósságuk ellenére érzékenyebbé válnak, ha túl nagy a súrlódás, és legrosszabb esetben akár el is szakadhatnak, ha a dolgok nem annyira nedvesek.

De ne aggódj, általában nem jutunk el idáig, mert a szex egyszerűen rendkívül kellemetlen, ha a hüvely, a végbélnyílás vagy a játékszer túl száraz.

Hamar észre fogod venni, hacsak nincs már kéznél egy üveg síkosító.

Melyik a legjobb síkosító óvszerrel?

Az óvszerekkel kombinálva a víz- vagy szilikonalapú síkosítók különösen alkalmasak a jobb kenés érdekében. Mielőtt azonban megvásárolná, érdemes megválaszolni néhány kérdést:

  • A síkosító engedélyezett óvszerrel való használatra? (Az "óvszerrel kompatibilis" vagy "óvszerhez alkalmas" felirattal).
  • Szüksége van speciális síkosítóra, például anális szexhez?
  • Tervezi, hogy a kenőanyagot masszázsgélként használja?
  • Szeretné a síkosítót szexuális játékokkal együtt használni?
  • Mik az Ön és partnere személyes preferenciái?

Az ezekre a kérdésekre adott válaszaitól függően bizonyos kenőanyagok jobban megfelelnek Önnek, mivel minden egyes kenőanyagnak vannak előnyei és hátrányai.

Most megtudhatja, hogy pontosan mik ezek, és akkor ki tudja majd választani a tökéletes kenőanyagot az Ön számára.

Milyen kenőanyagok vannak? Mik az előnyei és hátrányai?

Rengeteg kenőanyag és síkosító létezik, amelyeket online vagy üzletekben vásárolhat. Itt összeállítottunk egy rövid áttekintést a legfontosabb előnyökkel és hátrányokkal.

Vízbázisú síkosító - tökéletes óvszerekkel

A vízalapú síkosítók, mint például a Mister Size organikus síkosítója, számos előnyt kínálnak, mivel a jó minőségű síkosítók általában jót tesznek az allergiásoknak, nagyon kevés összetevőt tartalmaznak, és a hüvelyszárazságra is ideálisak az olyan tápláló anyagoknak köszönhetően, mint az aloe vera.

Akkor is nagyszerűek, ha szexuális játékokkal együtt szeretné használni őket.

További nagy előnye, hogy idővel beszívódnak a bőrbe, jól érzik magukat a bőrön, és rendkívül könnyen lemoshatók egy kis vízzel.

Ennek megfelelően segítenek a gyors tisztításban, és általában nem hagynak csúnya foltokat a textíliákon, ha valami baj történik.

Ez az előny a hátrányokhoz vezet minket:

Mivel a vízalapú síkosítók felszívódnak a bőrbe, néha kevésbé produktívak, és előfordulhat, hogy időnként újra és újra fel kell használnia egy kis síkosítót.

Ez a fajta síkosító nem alkalmas masszázsra sem.

Szilikon alapú kenőanyagok - óvszerhez is ideálisak

Aszilikonalapú síkosítók főként szilikonból készülnek, aminek az az előnye, hogy alig szívódnak fel a bőrbe. Ez azt jelenti, hogy a géllel sok örömet szerezhetsz, különösen, ha hosszú ideig szexelsz.

Ezenkívül a kenőanyagok hosszabb masszázsokhoz is nagyon alkalmasak, és a bőr általában jól tolerálja őket.

A szilikon alapú kenőanyagok inkább olyan érzést keltenek a bőrön, mint a masszázsolajok. Nem olyan csúszósak, mint a vízalapú termékek.

Csak akkor kell óvatosnak lennie, ha szexuális játékokat is be akar vonni a szeretkezésbe, mert a szilikon síkosító nem kompatibilis a szilikonból készült játékokkal, és károsíthatja a játékokat.

További hátránya, hogy nem mosható le olyan könnyen, mint a vízalapú kenőanyagok, és foltot hagyhat a textíliákon.

Természetes síkosítók óvszerrel

Az olyan természetes síkosítók, mint az aloe vera gél vagy a Nuru gél szintén kiváló alternatívái lehetnek a szilikon- vagy vízalapú síkosítóknak.

A kenőanyagok általában gazdagon ápolják a bőrt, csak kevés összetevőből állnak, és nagyon termékenyek is lehetnek. Ezenkívül előnyük, hogy teljesen felszívódnak a bőrbe, és nem hagynak foltot a textíliákon.

Fontos azonban meggyőződni arról, hogy nem tartalmaznak tartósítószereket vagy illatanyagokat, és valóban 100%-ban természetes gélekről van szó.

Egyébként a bőrön érzett érzés nem mindenkinek való, és tesztelni kell. A maradványok vagy a bőrön maradnak, vagy könnyen lemoshatók.

Síkosító anális szexhez kötelezően szükséges

Az anál kenőanyag nélkül olyan, mint a szánkózás hó nélkül, alapvetően nem jó ötlet. Nemcsak rossz érzés és fájdalmas lehet, hanem sérülésekhez és végbélrepedésekhez is vezethet.

Ezért rendkívül fontos a megfelelő síkosító kiválasztása az anális szexhez. Számos vízalapú vagy szilikonalapú síkosító létezik, amelyeket kifejezetten anális szexhez gyártanak.

Ezek a síkosítók sűrűbbek, lassabban szívódnak be a bőrbe, és biztosítják, hogy minden mindig csúszós és szépen csúszik.

Egyébként: anális szexhez mindig a megfelelő méretű óvszer használatát javasoljuk, hogy elkerüljük a húgyúti, prosztata stb. fertőzéseket. A fertőzéseket baktériumok okozhatják a belekben.

A többi előny és hátrány egyébként ugyanaz, mint amit a gélekről már írtunk.

Olaj alapú kenőanyagok óvszerhez nem alkalmasak

Az olajalapú síkosítók általában nem alkalmasak óvszerrel való használatra. Az olajalapú síkosítók porózussá teszik az óvszerek latexét, ami miatt gyorsabban szétrepednek.

Ezért mindig tartsa őket a lehető legtávolabb a gumiktól.

A kenőanyag alternatívái, alkalmasak-e?

A klasszikus kenőgélek mellett vannak olyan alternatívák is, amelyeket sokan kenőgél-helyettesítőnek tekintenek. A következőkben a legfontosabbak közül néhányra térünk ki.

Masszázsolajok vagy babaolaj, mint kenőanyag helyettesítője

A masszázsolajok vagy a babaolaj nem alkalmasak síkosítónak, nem alkalmasak száraz hüvelyre, és semmiképpen nem használhatók óvszerrel együtt.

Ezek az olajok felborítják a hüvelyflórát, és porózussá teszik a latex óvszert, ezért egyik esetben sem szabad használni.

Az egyetlen kivétel az, ha a masszázsgél kifejezetten óvszerrel való használatra szánt síkosítóanyagként van feltüntetve.

Étolajok (kókuszolaj, olívaolaj stb.) a kenőanyagok alternatívájaként.

Az étolajokkal ugyanazok a problémák merülnek fel, mint a masszázsolajokkal vagy a babaolajjal, mint a kenőgél alternatívájával.

Feloldják az óvszereket és felborítják a hüvely flóráját.

Ezenkívül az olajmaradványok táptalajt biztosítanak a baktériumoknak és gombáknak, amelyek további egészségügyi problémákhoz vezethetnek.

Fejőzsír vagy vazelin, mint kenőanyag-helyettesítő anyag

Itt is ki kell ábrándítanunk: a vazelin és a tejzsír nem a nemi szervek területére való.

A paraffin (kőolaj) porózussá és repedezetté teszi a latex óvszert, ami drasztikusan csökkenti a védelmet.

Tanulmányok azt is kimutatták, hogy a bevezetett vazelin a bakteriális vaginózis fokozott kockázatához vezet.

Bármi más, ami zsírt vagy olajat tartalmaz

A testápolót, kézkrémet, vajat és minden más zsírt vagy olajat tartalmazó terméket mindig távol kell tartani az óvszerektől.

Különösen távol a hüvelytől és az anális területtől, kivéve, ha kifejezetten erre a célra készült.

Hogyan kell helyesen használni a síkosítót óvszerrel vagy anélkül?

A kenőanyag alkalmazása hihetetlenül egyszerű, és ugyanúgy történik óvszerrel vagy anélkül:

Tegyél belőle a kezedbe, a péniszedre, a hüvelyedre, a végbélnyílásodra vagy a szexuális játékszeredre. Ezután kenje be vele a külső és belső felületet, a területtől függően, és már mehet is.

Az előjáték során is használhatja, hogy fokozza az érzést, és egy kis extra stimulációt adjon hozzá, miközben felfedezi partnere testét. Egy bizsergető masszázs is beindíthat.

Bennfentes tipp: egy csepp síkosító az óvszerben

Ahhoz, hogy a férfi számára még jobb legyen az érzés, egyszerűen tegyen egy kis csepp síkosítót az óvszerbe. Csak egy kicsit, hogy az óvszer szoros maradjon. Megéri.

Következtetés - óvszer és síkosító

A kenőanyag csodálatos eszköz, és nem hiányozhat egyetlen háztartásból sem, különösen azért, mert az olyan alternatívák, mint a babaolaj, az étolaj vagy a vazelin nem alkalmasak rá.

Ráadásul a vibrátorok, dildók, maszturbátorok vagy az anális szex síkosító nélkül nemcsak kevésbé szórakoztató, hanem sérülésekhez is vezethet.

A vízalapú kenőanyagok óvszerrel vagy anélkül is tökéletesek, és segíthetnek abban, hogy Ön és partnere igazán forró és izgatott legyen.

Ugyanez vonatkozik a szilikonalapú kenőcsökre is, de a szexuális játékokkal óvatosnak kell lenned.

Tehát ne vesztegesse tovább az idejét, és gyorsan szerezzen be kenőanyagot. Síkosítók kaphatók drogériákban és szupermarketekben, de számos online boltban is.

Egyébként mi a Mister Size-nál organikus síkosítót is kínálunk, amely tökéletesen használható óvszerrel:

Mister Size Bio Gleitgel

MISTER SIZE szerves síkosító gél

Fedezd fel most - A Mister Size vízalapú szerves síkosító gélje tökéletesen illeszkedik az óvszerhez, ahogyan az óvszer is illik hozzád.

Mister Size
További cikkek

A jó szexnek nem kell tökéletesnek lennie

Olvassa el most

A tabletta - tényleg egyenlő jogok a szex közben?

Olvassa el most

Óvszer és síkosító: így megy a szex óraműpontossággal

Olvassa el most