Skip to main content

Mennyi szex valójában normális?

A mindennapos szexeléstől a havonta egyszeri szexig - mi tudjuk a választ!

A szex gyakorisága az életkorral csökken

Az Indiana Egyetem Kinsey Intézetének tudósai azt vizsgálták, hogy a különböző korosztályok milyen gyakran élnek szexuális életet. A Kinsey Intézet évek óta foglalkozik a szexualitás és a párkapcsolat témájával. Egy átfogó tanulmányban konkrét számokat határoztak meg a szexuális együttlétek átlagos gyakoriságára vonatkozóan. Meg kell jegyezni, hogy nem tettek különbséget aszerint, hogy a vizsgálatban résztvevők elkötelezett párkapcsolatban élnek-e vagy egyedülállóak.

A tanulmány a következő eredményeket hozta:

  • 18 és 29 év között: Ebben a korban az emberek átlagosan heti 2,15 alkalommal, azaz évente összesen körülbelül 112 alkalommal élnek nemi életet.
  • 30 és 39 év között: Az itteni emberek hetente körülbelül 1,65 alkalommal, azaz évente összesen körülbelül 86 alkalommal élnek nemi életet.
  • 40 éves kortól: 40 éves kortól az emberek évente körülbelül 69 alkalommal, azaz átlagosan hetente körülbelül 1,33 alkalommal élnek nemi életet.

A világ legszebb másodlagos anyaga - szex kemény számokban

Életük egy bizonyos pontján sokan eljutnak arra a pontra, amikor közelebbről megvizsgálják saját szexuális viselkedésüket. Feltette már magának a kérdést, hogy túl sokat vagy túl keveset szexel? A kiindulópont sok ember számára egészen más. Egy egyedülálló személy, aki szinte minden nap szexel, elgondolkodhat azon, hogy egyáltalán szexfüggő-e, míg egy pár, aki már több éve házas és gyerekei vannak, elgondolkodhat azon, hogy nem túl kevés-e, ha csak havonta egyszer szexelnek. Tehát ahhoz, hogy jobban felmérje saját helyzetét, nagyon hasznos egy általános átlag - a legtöbb korcsoportra vonatkozó első számadatokat már olvasta fentebb.

A fenti eredmények egyértelműen azt mutatják, hogy a szexuális aktivitás az életkor előrehaladtával csökken. Tehát valóban normális, hogy a szexuális aktivitásod csökken, amikor egy kicsit idősebb leszel, és esetleg gyermeket is vállalsz. De ha azt gondolod: "Már 41 éves vagyok, és szinte minden nap lefekszem a barátnőmmel! - Valami baj van velem?" Ne pánikolj! Van egy másik megközelítés is annak meghatározására, hogy mennyi szexet csinálsz átlagosan hetente.

Minél hosszabb a kapcsolat, annál kevesebb szex

Az életkort egy pillanatra félretéve kiderül, hogy a kapcsolat hossza is döntő hatással van arra, hogy átlagosan milyen gyakran szexelnek. Egy frissen szerelmes pár például nagyon különbözik attól, aki már több éve házas.

Három fázis van:

  • Erősen szerelmesek: Ebben a szakaszban, amely körülbelül 18-24 hónapig tart, gyakori, hogy minden nap szexelnek egymással. Mindketten érzik a féktelen érzelmeket, és alig tudják levenni a kezüket egymásról. Azokban a párokban, akik csak rövid ideje vannak együtt, a kölcsönös vágy általában még mindig nagyon erős. Ha azonban ez nálad másképp van, akkor még nem kell aggódnod: A szex gyakorisága egy kapcsolat elején nem mond semmit a kapcsolat további alakulásáról, mindig van elég egyéb hatás, ami több vagy kevesebb szex iránti vágyat eredményezhet!
  • Megalapozott kapcsolatok: Ebben a fázisban a legfontosabb, hogy mindkét partner elégedett legyen a helyzettel. Még akkor sem kell aggódnia, ha a szex gyakorisága idővel átlagosan heti egy-két alkalomra csökken. Ez semmit sem mond a kapcsolatuk minőségéről. Ha kiegyensúlyozottnak és szexuálisan teljesnek érzik magukat párként, akkor minden rendben van. Ha azonban a vágyaitok különböznek, vagy elégedetlenek vagytok, beszélnetek kell egymással. Mindig az a legjobb, ha együtt találunk új utakat, hogy újra lángra lobbanthassuk a régi tüzet! Ha férfiként kényelmetlenül érzi magát például az óvszerrel, az a nem megfelelő óvszerméret miatt is lehet, és könnyen orvosolható. Néha elég egy izgalmas síkosító használata szex közben.
  • Házaspárok gyermekekkel: Ha már régóta házasok, és már vannak gyermekeik, ez szintén hatással lesz a szex gyakoriságára. A párok 30 százaléka ezután átlagosan csak hetente egyszer vagy kétszer szexel. 45 százalékuk még azt is elmondja, hogy hetente csak körülbelül egyszer szexelnek.

Létezik olyan, hogy túl sok szex?

Amíg jól érzed magad, nincs olyan, hogy "túl sok" szex. De amint ez már nem így van, akkor lehet, hogy szexfüggőségről van szó. A kontrollálhatatlan szexuális késztetést - az úgynevezett hiperszexualitást - néhány éve már betegségnek tekintik, és az érintettek számára abszolút kínszenvedés lehet. Már nem tudják igazán élvezni a szexet, és így gyakran már nem képesek normális szerelmi kapcsolatra. Az egész életüket csak az határozza meg, hogy lefeküdjenek valakivel. Az adott partner gyakran csak eszköznek tekintik a függőség kielégítése érdekében. Ilyen esetben mindenképpen szakember segítségét kell kérni!

Statisztikák és jelentőségük

Amikor a statisztikákról beszélünk, szeretnénk egy kis segítséget adni: A számok végül is csak számok. Sokan vannak, akik - így vagy úgy - jelentősen eltérnek az átlagos értékektől, és tökéletesen elégedettek velük. Nem az a fontos, hogy átlagos vagy normális legyél, hanem hogy jól érezd magad.

Mister Size
További cikkek

Az óvszer megfelelő felhelyezése - hogyan kell csinálni anélkül, hogy idegesítő lenne

Olvassa el most

Barátság+, vegyes, nyitott kapcsolat és poligámia - mi a helyzet a modern párkapcsolati modellekkel?

Olvassa el most

Nem számít, milyen nagy vagy kicsi - szeretem a péniszemet

Olvassa el most