Skip to main content

Nemzetközi nőnap: A megfelelő méretű óvszert viseli a partnere?

A nemzetközi nőnapot világszerte március 8-án, szerdán ünneplik, hogy a nők társadalmi, gazdasági, kulturális és politikai eredményeit ünnepeljék. Ebből az alkalomból azon gondolkodtunk, hogy nőként hogyan veheti vissza az irányítást szexuális egészsége felett, ha a szexről és a fogamzásgátlásról van szó. Az egyik ilyen mód, hogy meggyőződjön arról, hogy partnere a biztonságosabb szex érdekében a megfelelő méretű óvszert viseli.

Nem vennénk új cipőt anélkül, hogy felpróbálnánk, de sokan csak találgatják az óvszer méretét, és gyakran rossz méretet viselnek, amely vagy túl nagy, vagy túl szorosnak érzik, ami a szexuális úton terjedő fertőzések, a HIV vagy a terhesség kockázatához vezethet.

Miért fontos, hogy a nők számára is megfelelő méretű óvszer legyen a férfiak számára?

Előfordult már, hogy végigsétáltál a szupermarketben vagy a drogériában az óvszerek sorában, vagy vásároltál óvszert online, és csak az elsőt választottad, amit megláttál? Anélkül, hogy igazán megkérdezted volna magadtól, hogy illik-e a partneredre? - Akkor nem vagy egyedül.

De ha kockázatot vállalsz az óvszerhasználat során, akkor a szexuális egészségedet is kockáztatod. Az óvszer fizikai gátként működik a pénisz és a hüvely között, megakadályozva a szexuális folyadék átjutását. Ha tehát partnere nem a megfelelő méretű óvszert viseli, az azt jelentheti, hogy partnere óvszere vagy túl nagy, és lecsúszhat, vagy a túl szoros óvszer elszakadhat, és ezzel nemcsak a szexuális úton terjedő fertőzések és a HIV, hanem a terhesség veszélyének is kiteszi Önt. Ha a partnere nem a megfelelő méretű óvszert viseli, kényelmetlenül érezheti magát, és csökkentheti az érzékenységét, ami kellemetlenné teheti a közösülés során, ami viszont kihathat a szerelmi életére.

Tehát nem csak az idei Nemzetközi Nőnapon győződjön meg róla, hogy partnere a megfelelő méretű óvszert viseli, hogy a szex ne csak szórakoztatóbb, hanem biztonságosabb is legyen.

Nehéz legyen az óvszer felhelyezése?

Nem, az óvszert soha nem szabad, hogy nehéz legyen feltenni. Ha egy óvszert nehéz feltenni, vagy túl szorosnak érzi, akkor rossz méretet visel, ami növeli annak kockázatát, hogy szex közben eltörik vagy lecsúszik. Az óvszereknek kényelmesnek, de biztonságosnak kell lenniük - ha Ön vagy partnere úgy érzi, hogy az óvszer túl szoros, akkor lehet, hogy nagyobb méretre van szükség. A biztonságos szex gyakorlása érdekében fontos, hogy a megfelelő méretű óvszert használja.

Honnan tudom, hogy milyen méretű óvszert vásároljak?

A legjobb módja annak, hogy megtudja, a megfelelő óvszerméretet használja-e, ha megméri merevedő pénisze szélességét. A pénisz hossza általában nem fontos, mivel az óvszer rugalmasan letekerhető a hosszában, hogy az egész péniszt befedje. A szélesség befolyásolja, hogy az óvszer mennyire jól tart, hogy Ön és partnere biztonságos szexet gyakorolhasson.

Most, a Nemzetközi Nőnapon használd a partnered péniszének megmérésére az alábbi különböző módszerek egyikét:

  1. Határozza meg könnyedén az óvszer méretét a mérőalkalmazásunkkal.
  2. Nyomtassa ki praktikus PDF mérőszalagunkat - csak nyomtassa ki, és közvetlenül mérje meg partnere péniszét.
  3. Rendelje meg a praktikus óvszer mérőeszközt közvetlenül az Ön otthonába.
  4. Vagy elvégezheti a régimódi módon, és használhat egy vonalzót vagy mérőszalagot. A szélesség méréséhez tekerje a mérőszalagot partnere merev péniszére, hogy megkapja a pénisz kerületét mm-ben. Ezt aztán a mérettáblázatunk segítségével át tudja számítani az óvszer méretére. Egyszerűen mérje meg az átmérőt egy vonalzóval, majd nézze meg a táblázatban a megfelelő helyet.

Mint egy új cipő esetében, több óvszert is ki kell próbálnia, hogy megtalálja a tökéletes illeszkedést. Tesztkészleteinkkel például kezdheti azzal, hogy csak egy három darabos csomagot rendel, és kiderítheti, melyik óvszert érzi a legkényelmesebbnek.

Hogyan beszéljen partnerével a biztonságos szexről

Tudjuk, hogy néha nehéznek érezheti, hogy beszéljen partnerével a biztonságos szexről, de ez egy fontos beszélgetés, hogy Ön és partnere biztosan védve legyen a szexuális úton terjedő fertőzésektől, a HIV-től és a terhesség kockázatától. Íme, három módja annak, hogyan beszélhetsz partnereddel a biztonságos szexről a Nemzetközi Nőnapon:

  1. Győződjön meg róla, hogy a beszélgetést a megfelelő időben és helyen folytatja - zavaró tényezők vagy megszakítások nélkül.
  2. Legyetek őszinték egymáshoz - beszéljetek nyíltan a partnereddel a félelmeitekről, a szexuális múltatokról vagy a múltban vállalt kockázatokról. Ez nemcsak az érzelmi kapcsolatot és az intimitást növeli, hanem mindketten nyugodtabbak lesztek a szex közben is.
  3. Beszélgessenek a különböző fogamzásgátló módszerekről. Sokféle módszert kipróbálhat - de az óvszer kettős védelmet nyújt, ami azt jelenti, hogy a szexuális úton terjedő fertőzések és a terhesség ellen is védve van.

Mister Size
További cikkek

A jó szexnek nem kell tökéletesnek lennie

Olvassa el most

A tabletta - tényleg egyenlő jogok a szex közben?

Olvassa el most

Óvszer és síkosító: így megy a szex óraműpontossággal

Olvassa el most