Skip to main content

Óvszer a párkapcsolatban - vágygyilkos vagy kötelező kellék?

Talán ismered, hogy van ez: egy fárasztó nap után végre elérkezel arra a pontra, amikor egy pillanatra magad mögött hagyhatod a mindennapokat. Közelebb kerülsz - talán még egy kicsit romantikussá is tetted gyertyafénnyel és zenével. (Vagy bármi, ami meghozza a kedvedet.) Minden jó érzés, azzal a várakozással teli bizsergéssel díszítve. És egy huncut pillantással már teljesen át is térhetne az este forró részére... ha nem lenne az az idegesítő megszakítás, hogy feltegye az óvszert ....

Az óvszereket általában kéjgyilkosnak tartják. Továbbá és különösen a kapcsolatokban, ahol a fertőzés miatti aggodalom egy bizonyos ponton megszűnik, és csak a fogamzásgátlás játszik szerepet. Akkor miért nem lehet nélkülözni őket, hogy a szex kellemesebb legyen? Egyszerű: mert gyakran vannak olyan jó okok az óvszer mellett, amelyeket mindenképpen érdemes a radarodon tartanod. És az óvszerrel való szex is lehet ugyanolyan jó, ha jól csinálod. Itt többet megtudhatsz, ha csak néhány percet szánsz az olvasásra:

Mikor hasznos az óvszer egy kapcsolatban?

Persze általában egyszerűbb és szebb óvszer nélkül, ha nincs okunk óvszert használni. Sok helyzetben azonban az óvszer valóban ésszerű és a legjobb alternatíva. Például a következő négy esetben:

Ha el akarja kerülni a hormonális fogamzásgátlókat.

Ha tablettát vagy más hormonális fogamzásgátlót szed, természetesen nincs szükség óvszerre - kivéve, ha Ön is biztosra akar menni. De jó okok szólnak amellett, hogy a hormonokat teljesen elkerüljük. Sok nőnél a tabletta előbb-utóbb erős mellékhatásokkal jár, és a szexuális vágy is jelentősen csökkenhet. Ilyen esetekben az óvszer a tökéletes módja annak, hogy újra élvezzék az együtt töltött pillanatokat. És ők a legjobb módja annak, hogy valóban csapatként vállaljunk felelősséget a fogamzásgátlásért. (Ez egyébként az NFP-vel együtt is működik. Ezután félreteheti az óvszert, legalábbis egy ideig).

Védelem a betegségek ellen

Ha biztosra akar menni a betegségekkel szemben, az óvszer nyújtja a legjobb védelmet. Ez számos szexuális úton terjedő betegségre, de a hólyag- vagy prosztatafertőzésre is vonatkozik, hogy ne fertőzzétek meg egymást.

Anális szex közben

Ha anális szexben van része, ne felejtsen el óvszert viselni. Ellenkező esetben igen kellemetlen lehet a férfi számára, ha a baktériumok bejutnak a húgycsőbe, és hólyag- és/vagy prosztatafertőzéshez vezetnek. Tehát aligha van jobb ok arra, hogy óvszert használjunk egy kapcsolatban.

Ha nem akarsz "szórakozni".

Az óvszereknek van egy hatalmas előnyük, amelyről gyakran megfeledkeznek: Sokkal "tisztábbá" teszik a szexet. Tehát ha meg akarja kímélni az új kanapét vagy az autóüléseket, a legjobb megoldás az óvszer használata. Természetesen ez akkor is érvényes, ha hirtelen vágyat érzel a szabadtéri szexre, miközben éppen úton vagy.

Úgy éreztem, mintha nem lenne rajtam óvszer.

Rendeljen kóstolócsomagot

Miért nem szabad hirtelen abbahagyni az óvszer használatát a kapcsolatodban?

A kapcsolatokban gyakran előfordul, hogy egy ponton egyszerűen elhagyjuk az óvszert. Végül is, mostanra már sokkal jobban ismerjük egymást, és a betegségek stb. miatti aggodalom gyorsan lekerül az asztalról. De légy óvatos: csak azért, mert megbízol a másikban, még nem jelenti automatikusan azt, hogy biztonságban vagy. Ezért a legjobb, ha együtt veszünk részt egy teszten (pl. HIV), hogy biztosak lehessünk benne. Akkor mindketten jobban érzik magukat, és még mindig eldönthetik, hogy más okokból óvszert akarnak-e használni vagy sem.

Az óvszer tényleg vágygyilkos?

Az óvszer tényleg vágygyilkos? Akinek valaha is rossz tapasztalata volt az óvszerrel, természetesen azonnal azt mondja: Igen, mindenképpen! De várjunk csak: a legtöbb esetben nem maga az óvszer a kéjgyilkos, csak mumust csinálnak belőle, miközben az okok valójában máshol keresendők. A három legnagyobb vágygyilkos valójában:

1. az óvszer nem jó. Ha az óvszer túl kicsi vagy túl nagy, a felhelyezés olyan érzés, mintha kesztyűben próbálnál egy cérnát átdugni egy tűszemen. Nem csoda, hogy a forró érzéseknek gyorsan vége. Ezért győződjön meg róla, hogy a megfelelő méretű óvszert kapja. A legjobb módja ennek, ha előzetesen méretet vesz és/vagy megrendeli a megfelelő próbacsomagot.

2. Az óvszer felhelyezésének rossz technikája Legyünk őszinték: Ki tanulta meg közülünk tényleg a szexuális felvilágosító órákon, hogyan kell tökéletes technikával felhelyezni az óvszert? Ez egy olyan dolog, amit soha nem tanítanak meg nekünk rendesen. Ezért teljesen normális, ha a személyes technika kissé hiányos, és a hírhedt "óvszeres pillanat" bosszantó megszakítássá válik. De ne aggódjon: blogunkban részletes útmutatót és klassz tippeket talál. És a megfelelő méretben ez tényleg nagyon egyszerű, és néhány másodperc alatt elvégezhető.

3. A fejed elraktározta az óvszert, mint kéjgyilkost. Az elménk nagy szerepet játszik a szexben, és a negatív gondolatok tönkretehetik a legjobb pillanatokat. Ezért fontos, hogy maga döntse el, hogy valami jó vagy rossz. Ahelyett, hogy az óvszert örömgyilkosnak tekintenéd, gondolj rá úgy, mint egy eszközre, amely biztonságos érzést ad. És ezzel együtt a lehetőség, hogy teljesen elengedd magad szex közben. Így a felöltés valami gyönyörűvé válik, ami inkább növeli az örömöt.

Ha egyszer kiküszöbölte ezt a három vágygyilkost, az óvszer gyorsan természetes társává válik a szexuális életében. Egy idő után valószínűleg alig fogja észrevenni - mert a megfelelő óvszer tökéletesen illeszkedik, és alig észrevehető, hacsak nem koncentrál rá. És a kis megszakítás hamarosan már nem is fog megszakításnak tűnni. Úgy érzem, hogy ez az a pillanat, amikor még intenzívebbé válik ;-)

Élvezze a szexet mindenhol - szintén és különösen óvszerrel

Amint láthatja, az óvszer nem az az örömgyilkos, aminek gyakran beállítják. Épp ellenkezőleg, még jobbá és könnyebbé teszik a szexet, ha megfelelően használod őket. Tehát csak döntsd el, hogy akarsz-e óvszert használni a kapcsolatodban, és milyen okokból. És aztán hagyd, hogy elszakadjon! Egy lépéssel tovább mehetsz, ha az óvszer felhelyezését közös rituálévá teszed. Ünnepeljétek meg a pillanatot, és használjátok fel arra, hogy felhevítsétek egymást. Például úgy, hogy csábító módon - esetleg a szájával - felhelyezi az óvszert. Látni fogja: Pozitív hozzáállással az óvszerrel való szex sokkal élvezetesebb lesz a jövőben!

 

Mister Size
További cikkek

A jó szexnek nem kell tökéletesnek lennie

Olvassa el most

A tabletta - tényleg egyenlő jogok a szex közben?

Olvassa el most

Óvszer és síkosító: így megy a szex óraműpontossággal

Olvassa el most