Skip to main content

AIDS Világnap: A szexuális úton terjedő betegségek láthatatlan veszélye

Csendes járványról van szó - ezekkel a szavakkal jellemzi az Egészségügyi Világszervezet a szexuális úton terjedő fertőzések és nemi úton terjedő betegségek jelenlegi számát. Nem alaptalanul: A Robert Koch Intézet szerint Európában évente több mint félmillió ember fertőződik meg valamilyen szexuális úton terjedő betegséggel, de sokan először nem is tudják, hogy fertőzöttek.

A láthatatlan veszély

Ennek oka az az egyszerű tény, hogy egyes szexuális úton terjedő betegségek kezdetben tünetmentesek, ezért észrevétlenül terjedhetnek. A Robert Koch Intézet hangsúlyozza, hogy az új HIV-fertőzések mintegy 10%-a hosszú ideig észrevétlen marad.

A szexuális úton terjedő betegségtől függően a fertőzés olyan súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet, mint a meddőség, májzsugorodás és rák. A Szövetségi Egészségnevelési Központ szerint több felvilágosításra van szükség a szexuális úton terjedő betegségek terjedésének megfékezéséhez.

Fontos és helyes: AIDS világnapja december 1-jén

A december 1-jei AIDS-világnap kiváló példája a sikeres felvilágosításnak. Amióta a WHO 1988-ban megalapította, a kormányok, egészségügyi szervezetek és civil szervezetek világszerte ezt a napot használják fel arra, hogy felhívják a figyelmet a HIV/AIDS problémáira és szolidaritást mutassanak. A nap elősegíti a megértést és erősíti a megelőzési intézkedéseket. A rendszeres tesztelés mellett különösen hangsúlyozzák az óvszer mint a HIV és más szexuális úton terjedő fertőzések átvitele elleni hatékony védekezési eszköz fontosságát.

Az óvszer védelmet nyújthat

Az óvszer védőmechanizmusa éppoly egyszerű, mint amilyen zseniális: az óvszer gátat képez a nemi úton terjedő betegségeket továbbító testnedvek között. Legyen szó szifiliszről, gonorrheáról vagy HIV-ről - az óvszer használata jelentősen csökkenti a fertőzés kockázatát. Nemcsak a súlyos egészségügyi problémáktól, hanem a szexuális úton terjedő betegség diagnózisát kísérő érzelmi stressztől is védelmet nyújtanak.

Tagadhatatlan egészségügyi előnyei mellett az óvszerek rendkívül felhasználóbarátok. Könnyen hozzáférhetőek, orvosi recept nélkül kaphatók, és nem igényelnek bonyolult alkalmazást. A fogamzásgátlás világában az óvszer a végső köztes megoldás, amely egyszerre nyújt biztonságot és intimitást.

Bár a legfrissebb adatok szerint az óvszer a leggyakrabban használt fogamzásgátló Németországban, a jelenlegi használati arány mindössze 53%, ami további növekedésre ad lehetőséget.

Miért nem használnak sokan óvszert

A probléma: Az óvszer előnyei ellenére a társadalomban még mindig fenntartásokkal fogadják, különösen a vágygyilkosnak vélt imázsuk miatt. Egyes férfiak még erekciós problémákra is panaszkodnak. Ezek általában nem kifogások, mivel több tanulmány is azt mutatja, hogy a férfiak mintegy 50%-a úgy találja, hogy a szabványos méretű óvszerek nem illenek rá, azaz túl nagyok vagy túl kicsik.

Ha túl lazák (ez körülbelül 10%-ot érint), akkor lecsúszhatnak vagy szivároghatnak az ejakuláció után. Ha túl szorosak (kb. 40%-ot érint), akkor nehezen tekerhetőek ki, zsibbadást okoznak és könnyebben elszakadhatnak. Ez azt jelenti, hogy a rosszul illeszkedő óvszer nemcsak az örömérzetet rontja, hanem a nemi úton terjedő betegségek elleni biztonságos védelmet is.

MISTER MÉRET: 7 méret a nagyobb biztonság és a valódi érzés érdekében.

E kihívás megoldására a MISTER SIZE hét különböző méretben kínál óvszer-választékot, amelyhez többféle mérési módszer is tartozik a megfelelő méret meghatározásához. Alkalmazásunk segítségével letöltés és regisztráció nélkül könnyen megbecsülhető az ideális méret, segítve a kellemes pillanatok és a hatékony fogamzásgátlás összekapcsolását. A MISTER SIZE aktívan részt vesz az olyan társadalmi szervezetekkel való együttműködésben is, mint a ProFamilia és az AIDS-Hilfe, hogy a megfelelő illeszkedésű és tapintású óvszerek ajánlásával tovább csökkentse a szexuális úton terjedő betegségek terjedését.

Mister Size
További cikkek

Hogyan védekezhet a szexuális úton terjedő betegségekkel szemben?

Olvassa el most

Fogamzásgátló módszerek férfiak számára: Ezek az új és régi módszerek állnak rendelkezésre

Olvassa el most

Növelje a hatékonyságot, mint egy férfi, hogyan lehet javítani a hatékonyságot

Olvassa el most