Skip to main content

Óvszerek gyerekeknek - óvszerek, amelyek együtt nőnek a gyerekekkel

Szeretné tudni, mikor és hogyan tanítsa a gyerekeket a szexről? Hogyan tudja őket a legjobban felkészíteni és megvédeni, vagy megfelelő óvszert keres a gyerekeknek?

Akkor a legjobb helyen jársz! Ebben a cikkben elmondjuk, mit kell tudnod a szexuális felvilágosításról, az óvszerekről és a gyerekeknek szánt óvszerméretekről. Azt is elmondjuk, hol vásárolhatsz óvszert gyerekeknek és tiniknek, és felvértezünk az óvszerrel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókkal.

Szóval csatoljátok be magatokat, mert ezt nem akarjátok kihagyni!

Hány éves korban érdemes felvilágosítani a gyerekeket?

Erre a kérdésre a válaszok széles skálán mozognak, de alapvetően a megfelelő szexuális felvilágosítás egy folyamatos folyamat, és ideális esetben nem egyszeri, komoly beszélgetésnek kell lennie.

A legjobb, ha már 10 éves koruk előtt beszélgetnek gyermekeikkel olyan témákról, mint a szexuális beleegyezés, a terhesség, a szexuális úton terjedő betegségek és a pubertás.

A fogamzásgátlás témája különösen fontos ebben az időszakban, mert gyermekeinek szüksége van az Ön támogatására. Beszéljen velük a különböző hormonális vagy hormonmentes fogamzásgátló módszerekről nők és férfiak számára.

Így felkészítheted őket a következő évekre és tapasztalatokra, és megbizonyosodhatsz arról, hogy jó döntéseket tudnak hozni és meg tudják védeni magukat.

A gyermekek és a fiatalok felvilágosításának legjobb módja

A legjobb módszer a nyílt, életkornak megfelelő beszélgetések, ahol a gyerekek feltehetik a felmerülő kérdéseiket. Ez történhet lazán a mindennapi életben.

Ha nehezére esik beszélni ezekről a témákról, vagy ha egyszerűen csak jól fel akar készülni, számos különböző könyv, brosúra és videó létezik a témákról.

Egyébként nagyon kevés iskolában beszélnek az óvszer méretéről.

Ezért feltétlenül szükséges, hogy szülőként beszélj erről a fiúkkal ÉS a lányokkal, esetleg még az iskolában is tudatosítsd, hogy vannak különböző méretek.

Milyen óvszert vegyünk a gyerekeknek?

A tizenévesek számára megfelelő óvszert találni nehéz, mert a 12, 13 vagy akár 14 évesek pénisze gyakran még nem teljesen kifejlett. Attól függően, hogy mikor kezdődik a pubertás és mennyi növekedési hormon van a szervezetben, a pénisz akár 6 évig is nőhet.

Ez azt jelenti, hogy 18, 19 vagy 20 éves koráig is eltarthat, amíg eléri teljes méretét.

Emiatt a hagyományos, 52-es vagy 53-as méretű óvszerek gyakran nem illeszkednek, könnyen lecsúsznak vagy túl szorosak. Ez bizonytalanná és kellemetlenné teszi a szexuális együttlétet.

Az is probléma, hogy a korábban illeszkedő óvszer idővel túl kicsi lehet, mert a pénisz tovább nő. Ez ismét nem teszi biztonságossá a nemi életet, mert a túl kicsi óvszerek könnyebben kiszakadnak, kényelmetlenek és befolyásolhatják az erekciót. Ez viszont növeli a védekezés nélküli közösülés valószínűségét.

Óvszerek kis és nagy méretben

Ezen okok miatt különösen fontos, hogy a gyermekek és serdülők számára meghatározzák a megfelelő óvszerméretet, és olyan óvszereket használjanak, amelyek gyakorlatilag együtt nőnek velük.

Talán az óvszer méretének lemérése után kiderül, hogy kezdetben tökéletesen illik egy 47-es vagy 49-es méretű óvszer. Néhány hónap vagy év elteltével azonban a méret elkezdhet szorítani és kényelmetlenül érezni magát.

Ekkor, akárcsak cipővásárláskor, itt az ideje újra mérni, újra felmérni a szélességet vagy a kerületet, és új óvszerméretre váltani.

Egyébként a pénisz vagy a fityma hossza nem számít óvszer vásárlásakor. Teljesen rendben van, ha az óvszer nincs teljesen letekerve, vagy nem fedi teljesen a péniszt, amíg a szélesség vagy a kerület megfelelő.

Óvszer mérettáblázat - óvszerek kis és nagy péniszekhez

Az alábbiakban áttekintést kaphat a különböző óvszerméretekről. A legtöbb gyártó csak 52 és 57 közötti méretben kínál óvszert.

Itt a Mister Size-nál számos kisebb és nagyobb méretű óvszert is kaphat, amelyek ideálisak a kis (vagy kompakt) és nagy péniszekhez.

A pénisz kerületére vonatkozóan

A pénisz átmérője

47-es óvszer méret

10 cm-nél kisebb

kevesebb mint 3,18 cm

Óvszer mérete 49

10 - 10,5 cm

3,18 - 3,34 cm

Óvszer mérete 53

10,5 - 12 cm

3,34 - 3,82 cm

Óvszer mérete 57

12,0 - 13,5 cm

3,82 - 4,3 cm

Óvszer mérete 60

13,5 - 14,5 cm

4,3 - 4,62 cm

64-es méretű óvszer

14,5 - 15,5 cm

4,62 - 4,93 cm

69-es méretű óvszer

15,5 cm-nél nagyobb

nagyobb, mint 4,93 cm

Hol lehet óvszert vásárolni gyerekeknek és tinédzsereknek?

Mivel a legtöbb üzletben jelenleg csak a szabványos 52-57-es méretben kapható óvszer, a legegyszerűbb a gyerekeknek megfelelő óvszert az interneten rendelni.

Az óvszereket alapvetően semleges csomagolásban küldik, ami azt jelenti, hogy nem kell aggódnia amiatt, hogy a szomszédok (vagy a szülők) meglátják, mit rendelt.

A Müller drogériákban, számos gyógyszertárban és az Orion üzletekben is találsz többféle méretű Mister Size óvszert.

Fontos óvszerismeretek gyerekeknek

A megfelelő óvszerméret kiválasztása nagyszerű és fontos első lépés. De aztán mi következik? Hogyan tárolják az óvszereket? Hogyan használják őket megfelelően? Mi történik, ha az egyik kiszakad vagy beszorul?

Mindezeket az információkat itt találod:

Következtetés - Óvszerek gyerekeknek

A gyermekek és serdülők megfelelő szexuális felvilágosítása fontos, és a lehető legnyíltabban kell történnie. Csak így lesz esélyük a gyerekeknek arra, hogy élvezzék a biztonságos szexet, megelőzzék a terhességet, megvédjék magukat és egészségesek maradjanak.

A megfelelő óvszerméret kiválasztása alapvetően fontos lépés annak érdekében, hogy az óvszert hasznos és jó dologként érzékeljék.

Csak a megfelelő óvszermérettel lehet optimálisan védve, és élvezheti maximálisan.

Egyébként: Ha az első alkalom előtt állsz, érdemes elolvasnod az első szexről szóló cikkünket, hogy az első alkalom remekül sikerüljön!

Tudjon meg még többet az óvszerekről

7 verschiedene Kondomgrößen von Mister Size an Wäscheleine
Szexuális ismeretek az óvszerről

A megfelelő óvszer méretének meghatározása 4 egyszerű lépésben

A megfelelő óvszerméret használata fontos a megfelelő védelemhez. Itt megtudhatja, hogyan határozza meg a megfelelő méretet 4 egyszerű lépésben.

Kondom Anwendung
Tippjeink az óvszerekkel kapcsolatban

Óvszer használata

Mit kell szem előtt tartani az óvszer használatakor? Íme a legfontosabb tippek az óvszer használata előtt.

Mister Size Kondome in verschiedenen Größen
Szexuális ismeretek az óvszerről

Óvszerek és óvszerméretek: Minden kérdésére választ kap

Minden, amit az óvszerekkel és az óvszerméretekkel kapcsolatban kérdezhetsz, ebben a bejegyzésben megtalálod a választ. Kattintson most, ha többet szeretne olvasni.